Welkom

Welkom op www.schildpad.net

Deze site gaat over de mooiste dieren op deze aarde: Schildpadden. Op deze site heb ik via diverse invalshoeken informatie geplaatst over schildpadden. Al sinds 2001 is het Schildpaddennetwerk online om u te informeren en te inspireren om zo bewustwording tot stand te laten komen over de situatie waarin schildpadden in gevangenschap leven. Ook probeer ik door verschillende reisverhalen iedereen mee te laten denken over de bedreiging van diverse soorten schildpadden in de natuur.

Mede namens mijn schildpad Teun wens ik je veel plezier op de site!

Schildpadden zijn al miljoenen jaren oud. Ze hebben samen met de dinosaurussen geleefd en nu leven ze met ons samen. Het grote verschil is dat wij de schildpadden kunnen beschermen en zo zorgen dat deze dieren niet uitsterven. Wanneer u dan ook van plan bent een schildpad aan te schaffen, denk er dan goed aan dat je schildpadden niet voor de lol kunt houden. Schildpadden hebben een uitgebreide verzorging nodig en in een goed verwarmde ruimte. Als je een schildpad aan wilt schaffen, denk daar dan goed over na. Voor elke schildpadsoort is een speciale verzorging nodig. Je kan ook niet zonder meer verschillende schildpadsoorten bij elkaar zetten. Elke schildpad heeft zijn eigen soort terrarium nodig. Veel kennis van je eigen schildpad is dus van levenslang voor de schildpad. Als je een schildpad goed verzorgt, kan de schildpad je overleven.

Mocht ik nog iets vergeten zijn, dan hoor ik het graag van je!

Groeten 

Bram

september 1, 2013        Dierentuinen         Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *